Sightseeing in Italy <3

Varenda steg och varenda blick åt höger eller vänster var som sightseeing. Det var så himla vackert överallt! Men vi hade några slutdestinationer som vi tänkte upptäcka. Spanska trappan, Piazza Navona, Piazza Venezia, Pantheon, Colosseum, St. Peterskyrka och Fontana DI Trevi, vilket var huvuddestinationerna.
 
Första dagen började vi med Spanska Trappan. Sjukt coolt ställe. Utnyttjade solen och satt där och andades in alla nya intryck från Rom. 
 
 
 
 
 
Solen gick ned och vi hade hört att Fontana Di Trevi skulle göra sig som bäst då, så vi gick dit. Bilderna är vackra, visst, men ändå så orättvist om man jämför med hur vackert det är i verkligheten.
 
 
 
 
Och så hade vi Piazza Venezia. Vilket ställe. På utsidan och insidan var så fint. 
 
 
 
 
 
Och så besökte vi Pantheon. Man kan inte ens få med hela byggnaden på bild. 
 
 
 
 
 
 
Utanför Pantheon in Nighttime. 
 
 
Piazza Navona in Nighttime.
 
 
Piazza Navona in Daytime!
 
 
COLOSSEUM!
 
 
 
 
 
 
 
 
Fontana Di Trevi, här på dagtid. 
 
 
Så har vi St. Peterskyrkan. Kan vara min personliga favorit. Eller nä, eller jo. Eller allt var så jävla coolt så jag vet inte. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trots ett långt inlägg så är detta bara 1/5 av allt fint vi sett. Så himla glad att vi har fått se dessa ställen. Kommer nog aldrig sluta fascineras över hur vackert allt är byggt överallt och hur många fina historiska kreationer dom har åstadkommit. Alltså wooooooow. 
 

2014-01-26 | 13:19:00 | Allt | 0 Kommentarer

Italian food <3

Maten. En av anledniginarna till att besöka Italien. 
 
Första kvällen. Vi båda testade ett glas rött. Och jag kände mig tvungen att testa en pasta-carbonara! God! Dock åt jag carbonaran som var utsedd till att vara näst bäst i världen några dagar senare. Den var kanske 10 gånger godare. 
 
 
Brunch dag 2 i form av Cappouccino, grekisk sallad, pizzaliknande grej och en typisk italiensk bakelse. Vår första och absolut inte sista Cappuccino, vi älskade det! Bakelsen också för den delen...
 
 
 
Och så stoppade vi shoppingen, mitt på ett torg för att ta oss ännu en Cappuccino.
 
 
Middagen började med en aperol spritz. Fortsatte med pizza, sallad och vin. Avslutades med shots. 
 
 
 
 
Startade dagen med en Cappucino i vanlig ordning. Här uppe på ett jättefint ställe vid Colosseum. 
 
 
Glassen. Tänk dig den godaste glassen du någonsin ätit i Sverige, och så 10 gånger godare än så. 
 
 
 
Middag på Campo Dei Fiori, en restaurang vid namn Numbs som vi blev rekomenderade. Vin, Lasagne och Pasta. 
 
 
 
 
Drinkar till efterrätt. Apple Martini. Kan vara den godaste någonsin. 
 
 
04.00 på klubben Art Café var det pasta i baren. Den var riktigt jävla god alltså. 
 
 
Lunch vid Spanska Trappan. Det godaste vita vinet vi smakat, pasta och mussel-soppa. 
 
 
Cappuccino nummer 234. Vi var ju bara tvunga att testa en annan kaffe också. Blev någon stark kaffe med choklad-variant. 
 
 
Middag på en restaurang nära Pantheon. Ceasarsallad och Pasta. Denna pasta ligger i toppen på topplistan.
 
 
Likaså denna pannacotta. 
 
 
Standard-drinken Japanese Ice Tea på baren Maranega på Campo Dei Fiori. 
 
 
GLASS.
 
 
Pizza och Pasta på en restaurang runt hörnet av vårat hotell. 
 
 
 
 Maten var en upplevelese i sig. Älskade det!

2014-01-24 | 16:30:00 | Allt | 0 Kommentarer

Slutsats: Jag älskar Rom och jag älskar Johanna

Dricker Te. Inte Cappuccino eller vin. Äter en äggmacka, och inte en sen pasta-middag. Jag är hemma i Sverige. Inte kvar i Italien. Skulle vilja säga borta bra, men hemma bäst. Men jag är fan tveksam i dagsläget alltså.
 
Fyfarao vad jag är fascinerad av Rom. Första gången i Italien och jag tror att den där staden satte standarden på mina förväntningar av övriga städer galet högt. Så, vad har vi gjort? Besökt ställen som Spanska Trappan, Fontana di Trevi, Piazza Venezia, St. Peterskyrkan, Piazza Navona, Pantheon och så mycket mer. Bland annat fina parker och flodar, små gator och stora torg. Och så mötte vi upp våran väns vän som guidade oss under våran weekend och tog med oss på vad det bästa av Roms nattliv har att erbjuda. Helt nya upplevelser och så galet kul! Vi får inte ungå all god mat, alla goda drinkar och de bästa vinen någonsin för våra smaklökar. OCH GLASSEN. 
 
Sammanfattningsvis har vi haft det så himla bra, inte stressat en sekund, bara njutit, skaffat galna minnen och skrattat som få. Ska lägga upp så galet mycket bilder också. 
 
Ha det bäst, vänner. Jag rekomenderar alla som älskar antingen vin, fina byggnader, härlig kultur, pizza, pasta, cappuccino, grymt nattliv eller glass att besöka staden. För oss var Rom bara så himla optimalt. 
 
 

2014-01-22 | 22:19:00 | Allt | 0 Kommentarer

When in Rome 1

 
Ditresan började 05.30 från Innertavle och slutade 14.30 mitt i Rom på vårt fina hotell. Idag har vi kollat in staden och hunnit besöka Spanska trappan och Fontana Di Trevi och känna in pulsen. Såklart var vi tvungen att testa ett glas vin här i Italien också. Många timmar och mil på fötterna och en välförtjänt tidig kväll. För imorgon blir det full rulle. PS. Är redan helt tagen av denna vackra stad! Puss till er
 
 








 
 
 
 

2014-01-16 | 22:59:00 | Allt | 0 Kommentarer

<3

Imorgon bär det av till Italien, Rom! Ska bli så himla kul och intressant! Planerna är att vi(jag och Johanna) ska promenera runt och se staden och allt vad den bjuder på, äta riktig god mat och dricka vin, testa på nattlivet och shoppa. That's the plans, men vem vet? Kanske blir det betydligt mer eller betydligt mindre vi hinner med också! Känns som att Rom är en helt ny kategori i min resedagbok! Återkommer under helgen eller efter! Puss och kram! 




2014-01-15 | 18:40:19 | Allt | 0 Kommentarer

Dagens




Dagens. Eftermiddagsfika med Johanna och Diana. Fick världens kanske mysigaste och finaste tröja av Diana också. Love! Vill aldrig ta av mig den!


2014-01-14 | 00:11:00 | Allt | 0 Kommentarer

<3



En soft sommardag på bilden. Ikväll var det en soft lördagkväll. Gjorde ingenting. Var inte riktigt planen. Hade visserligen tänkt stanna hemma i min morgonrock, tjocksockar, glasögon och uppsatt hår. Men hade tänkt vara lite produktiv på hemmaplan samtidigt. Plugga och så vidare. Istället satt jag och kollade upp hela marknaden med lägenheter och drömde mig bort. Så helt värdelöst var inte den här kvällen. Minst sagt. Bara sjukt skön. 

2014-01-12 | 01:34:38 | Allt | 0 Kommentarer

<3

Hej. Fredag, lyxjävlafredag i min mening. Afterschool-häng med Oline, kaffe, prat, pepparkakor, manikyr och pedikyr. Totalt övermysigt avslut på skolveckan. Sen en middag med mammsen och en träff med min fina vän Diana på Cafe Station som är hemma och hälsar på. Kunde inte vara gladare just nu. Dock ett litet tråkigt avsked av Lina som åker tillbaka till Spanien ett bra tag nu också. Lycka till babe! Jobb väntar imorgon, så godnatt! 




2014-01-11 | 01:04:49 | Allt | 0 Kommentarer

En från nyår och en från annandagen






2014-01-04 | 16:44:59 | Allt | 0 Kommentarer

<3

Fortfarande 162 cm lång och man skulle kunna tycka att största skillnaderna under 2013 ligger i att jag kapat mitt hår och satt på mig ett par brillor. 

Och oj vad jag har skrattat, gråtit, haft tråkig och haft det jävligt roligt. Fan vad jag har rest och levt i nuet och umgåtts med människor som får mig att le. Goods and bads, men jag är evigt tacksam för allt vad detta året gett mig för i mina ögon är jag inte 162 cm längre. Ganska lik på utsidan men jag har vuxit i mig själv och är längre än någonsin och det är det som gör det här året till det bästa någonsin. 





2014-01-02 | 02:27:56 | Allt | 0 Kommentarer